Samfunds-Karl

Csef är ett samfund som specialiserat sig på estetik och filosofi. Dessa två begrepp är svåra att förstå, och man kan ägna alla sina timmar åt dem utan att komma underfund med dem. Som samfund har det medlemmar, sju stycken, som utgör detta samfund. Karl Petter är en av dessa medlemmar. Karl Petter har funderat en hel del på estetik och filosofi, men han har fortfarande många timmar kvar att tänka, innan han verkligen vet vad de är. Och så tänker han sakta, bara några tankar per timme.

Från början hette han Karl Petter, men här, som en del av csef, tas ”Petter” bort och en rockad sker, och han blir: Samfunds-karl. Samfunds-karl är i sin tur uppdelad i olika versioner: Klubb-karl, Raftö-karl, Författar-karl och så vidare. Just nu finns dessa nämnda versioner plus två till, Vetenskaps-karl och Sport-karl. Men han tycker om att dela på sig, så att han blir fler. Ja, snart finns han nog i fler versioner än man kan hålla reda på.

Detta är berättelsen om Samfunds-karl, den identitetssrike!

Klubb-karl: Detta är Klubb-karl. Han finns på några bilder, men framför allt på olika technoklubbar runt om i landet och utomlands. Där dansar han till dj:s, så det ryker. Han lägger sig sent och lever på helgerna.

Raftö-karl: Detta är Raftö-karl. Han finns inte på några bilder, för han är en plats. Platsen ligger norr om göteborg, nästan vid den norska gränsen, och utgörs av ett hus, ett hav, lite berg och ett par svajande träd. Raftö-karl säger inte så värst mycket, men han är vacker att titta på.

Författar-karl: Detta är Författar-karl. Det finns inga bilder på honom, för han tycker inte om bilder. Däremot tycker han om text, ja i själva verket är han text. Honom kan ni inte träffa, däremot läsa.

Vetenskaps-karl: Detta är Vetenskaps-karl. Han består också av text, men till skillnad från Författar-karl, som är uppdiktad, består han av sanning. Han älskar det senare, och hatar det förra. Men samtidigt: Vetenskaps-karl är ingen kemist eller matematiker, utan en litteraturvetare, så han har sällan några säkra svar. Mest frågar han om saker.

Sport-karl: Detta är Sport-karl. Han tycker om bollar, framför allt gula bollar som har bra studs. En gång var han ishockeyspelare, men det var länge sen, och han tyckte inte om bli tacklad. Även om Sport-karl själv utövar några sporter, tittar han mest på dem. Ja, i själva verket är han ganska lat. Om man vore tvungen att mäta grad av fysisk aktivitet, så är nog Klubb-karl, till exempel, betydligt mer aktiv och vältränad. – Men vad spelar det för roll!

Detta är Samfunds-karl just nu, hans identitetsstatus. Men var så säkra att han kommer dela sig till ännu fler framöver; han som en snigel som vägrar vara stilla/dö. Rykten säger att han ska börja arbeta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *