Vetenskaps-karl.

Nu har Vetenskaps-karl äntligen blivit sig själv igen. – Vad skönt!

Han har nämligen varit synnerligen ovetenskaplig och förströdd den sista tiden, och inte lyckats producera några säkra fakta eller några lagbundenheter alls. Men nu, efter ett slags krisartat vetenskapsdryftande under ett par dagar, har han blivit sig själv igen, Vetenskapskarl, csef:s lilla vetenskapsman.

Igår, till exempel, skrev han en hel sida med fakta. Nya, spännande, faktaord, kanske till och med några med originella drag. Det sa i alla fall några andra vetenskapsmän, och vetenskapsmän brukar inte strö ord som originalitet omkring sig direkt. Nej nej, inte alls. – Men så sa de!

Och Vetenskaps-karl, tackade med att ösa beröm över teorin och den tidigare forskningen, samt sin läromästare, ja allt som inte hade något med honom själv att göra, precis som man ska. – Det var inte jag! Det var vetenskapen!

Hur som helst, det viktiga är, att Vetenskaps-karl är tillbaka och redo för en ny vetenskapssäsong. Och han hälsar att han lyckats komma över ett par nya teorier som ser synnerligen intressant ut, och vilka han hoppas kunna förstå grundligt och väl, för att sedan kunna dra egna, egenartade slutsatser av. – Hu! Detta blir spännande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *