Luffar-karl.

Det finns en ny version av Samfunds-karl, Luffar-karl.

Kanske är detta en fortsättning på Författar-karls äventyr, Ni kommer ihåg hur den senare lät pennan vara för att ”gå ut i världen”, för nog påminner han litet om en författare, där han går omkring på gatorna…

Oavsett vilket, så rör sig Luffar-karl just planlöst över världens fält, hit och dit, för länge sedan bortom Sveriges gränser. – Just nu fryser han, för det är så kallt i Ryssland!

Men han verkar också stark, som om vägen gjort honom härdad och svåråtkomlig, seg, och även om hans kläder mestadels är trasor och han är smutsig och hungrig, strövar han med högt buret huvud och med stark rygg. – Som en Jesus! eller Buddha! eller en Tolstoj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *