Se här! Letaren har blivit omtalad av Krypto-Kalle!

Letaren av Karl Petter Äng är en fin bok!

Den är skriven i förstaperson som en anteckningsbok, som man kan föreställa sig att man har hittat borttappad någonstanns.

Anteckningsboken är skriven av en person som inte vet vem den är. Det enda som författaren till anteckningsboken vet är att hon är en Letare och att det hon letar efter är sin personliga Gud.

I världen hon bor i är Letare något som inte uppskattas. Människor förstår inte vad syftet med letandet är. De upplever det som skrämmande att de inte kommer från länder, inte har familjer och att de inte ens kan beskriva vad de letar efter. De Letare som letar har ju inte ännu hittat det de söker efter, så hur skulle de kunna beskriva det?

Boken är väldigt drömsk och många av de få dialoger som går att finna förs mellan den namnlösa Letaren och de ting, koncept och platser hon stöter på. Mötet med människor ges inte lika stor plats som den inre tanken. Det är sånt här jag älskar att läsa! :)

Letaren är inte utgiven ännu, jag fick mitt exemplar mailat till mig i ett rått obehandlat format. För att orka med att läsa den fick jag förvandla den till ett LaTeX-dokument först.

De första kapitlen kan du ladda ner här. Jag vill inte lägga upp hela boken på internet, då riskerar min vän att aldrig bli publicerad.

/ Alla vi på csef uppmuntrar människor att ännu mer besöka hans blogg: http://kallevedin.se/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *